Редактор: Виолета Николаеваe-mail: За мен беше голяма чест и отговорност, че първата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: За мен беше голяма чест и отговорност, че първата
Коментари Харесай

Николай Василев: Бюджетните разходи вървят към 50% в момента

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

За мен беше огромна чест и отговорност, че първата политическа мощ ме избра за министър председател като вероятен претендент, сподели по БТВ някогашният финансов министър Николай Василев.

" Очевидно от работата ми в политиката, преди 20 години съм му гостувал на водача на партията. Мислехме си че се познаваме, само че в този момент разбрахме, че сред нас приликите са големи и разлики няма. Не съм бил част от партията и нейното основаване, само че съм се виждал с хората. Там открих положителни експерти, никакъв популизъм, десни реформатори като мен са. 

Асен Василев в случай че трябваше да бъде финансов министър, аз нямаше да се съглася. Разминаването е от 5 милиарда нагоре сред нас. 

Когато участвах в тройната коалиция с ляво болшинство, бюджетните разноски паднаха до 36% от Брутният вътрешен продукт. Това е моят блян. В момента вървим към 45% тази седмица, никой не споделя числа. Както е тръгнало с лавината, несъмнено ще стигнем 50%. Привърженик съм на нулевия бюджетен недостиг. Двете държавни управления в които съм взел участие, имаха бюджетни остатъци. Ковид рецесията не значи бюджетен недостиг. Капиталовите пазари би трябвало да са цел, само че там няма нищо сега. " - показа усещания за сегашната обстановка гостът в студиото.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР